Karmo Tüür: Venemaa-poliitika mitu mõõtu (5)

Karmo Tüür
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmo Tüür
Karmo Tüür Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti ametlik välispoliitiline joon Venemaa suunal on laias laastus selge: koos oma lääne partneritega rakendame ja jätkame sanktsioone, mis on vastuseks Venemaa vaenutegevusele Ukraina suunal. Kuid nii nagu kõigil asjadel meie ümber, on ka selles poliitikas mitu mõõdet.

Toon vaid ühe stiilinäite. Vene portaalis jäetud kommentaarile «ka teisel pool piiri elavad inimesed» tuleb vastus: «Pidage seda väidet meeles, kui te ise koos oma lähedastega põlete ameeriklaste tuumalöögis, mille kanderakette on enda juurde lubanud paigutada needsamad head inimesed.» Ning see on muuseas üsna leebe näide, mis ei puuduta «Geiroopat» ja muud säärast.

Ei, loomulikult ma ei väida, et sarnaseid hullumeelseid vaenajaid ei leidu ka meie poolel. Ja otse loomulikult pole paremat moodust kui niisugused ühisprojektid, näitamaks, et «ka siin elavad inimesed». Lõppkokkuvõttes on ju imeselge seegi, et Venemaa piiriäärsete elanike sõbralikkus või vaenulikkus on üks osa meie julgeolekupildist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles