Kohtuotsus Trumpi endisele julgeolekunõunikule lükati edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump (vasakul) ja Michael Flynn.
Donald Trump (vasakul) ja Michael Flynn. Foto: George Frey / AFP / Scanpix

USA kohus lükkas teisipäeval edasi otsuse langetamise president Donald Trumpi endisele riikliku julgeoleku nõunikule Michael Flynnile, vihane kohtunik oli eelnevalt ähvardanud teda karmi karistusega.

Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Venemaaga uuriv eriprokurör Robert Mueller oli eelnevalt teinud ettepaneku, et Flynni vangi ei pandaks. Kohtunik Emmet Sullivani sõnul oli Flynn käitunud reeturlikult. Ta andis endisele kolmetärnikindralile valida, kas ta võtab praegu vastu karmi kohtuotsuse või ootab, kuni Muelleri juurdlus on lõpuleviimisele lähemal, et paremini näidata oma koostööd uurijatega.

Flynn tunnistas end detsembris süüdi valetamises FBI-le küsimuses, kas ta arutas üleminekuperioodil Venemaa tollase suursaadikuga sanktsiooniteemat. Ta on teinud koostööd eriprokurör Robert Muelleri juhitava juurdlusega võimalikust kokkumängust Venemaa ja Trumpi kampaaniameeskonna vahel.

Flynn ise ütles kohtus, et teadis küll, et FBI-le valetamine on kuritegu. Valge Maja ruumides Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) valetades pani Flynn toime tõsise rikkumise.

Flynni advokaatide väitel ei hoiatanud uurijad teda 2017. aasta jaanuaris FBI küsitluse eel, et valetamine on kuritegu. Süüdistajate sõnul pidanuks Flynn ka hoiatuseta teadma, et tuleb rääkida tõtt.

Trump vallandas Flynni 2017. aasta 13. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles