Bling-bling on jälle moes! Ja milleks üldse kuusk?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ja kuuske pole vajagi.
Ja kuuske pole vajagi. Foto: tootja

Kuusk ajab okkaid. Toomise ja viimisega on üldse üks igavene jant. Bling-bling on tehnoloogias jälle moes. Mis on suurimad kurioosumid ja mis sobiks jõulupuu asemel tuppa?

Hiljaaegu testisin üht Arvutitarga võimsaimat masinat. Kui see oma täies hiilguses töötas, nentis mu kaasa: «Pange selline arvuti toanurka ja jõulupuud pole enam vajagi.» Tõepoolest säras sel masinal kõik, mis vähegi võimalik: läbipaistvas karastatud klaasist korpuses oli kuus suurt leedilluminatsiooniga ventilaatorit, emaplaat oli täis RGB-valgustust ja sama käis ka mälumoodulite kohta. Lisagem veel protsessorijahuti ja graafikakaart, mille pealt poldud samuti valgusefektidega kokku hoitud. Ja kogu seda tilu-lilu on võimalik tarkvaraliselt juhtida – kui tüütuks muutub, saad valgustuse üldse välja lülitada, võid valida paljude eelprogrammeeritud valgustusefektide seast endale meeldiva või kasutada värvimuusikaefekte nt muusikat kuulates. Hey, eighties are back?

Mäletan aastatuhande alguses, tollal ülimenukal tehnoloogiamessil CeBIT aega, mil lausa terve suur messihall oli bling-blingi täis – leede, lasereid, valguskaableid jne. Siis see vaimustus rauges, kuid nüüd on bling tagasi ega näita vaibumise märke. Mida kõike vilkuma ei panda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles