Vitali Mutko pani ameti maha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko astus Venemaa jalgpalliliidu presidendi kohalt tagasi.
Vitali Mutko astus Venemaa jalgpalliliidu presidendi kohalt tagasi. Foto: Aleksandr Nemenov/afp/scanpix

Vitali Mutko, Venemaa asepeaminister ja pikaaegne spordiminister on hakanud vaikselt oma osalust kõikvõimalikes jõustikuprojektides kahandama. Nüüd andis Mutko teada, et loobub Venemaa jalgpalliliidu presidendi ametist.

Venemaa jalgpalliliit saab uue presidendi endale 22. veebruaril. Seni täidab presidendi kohuseid asepresident Sergei Prjadkin.

Vene vutijuhid otsustasid ühtlasi esitada oma kandidatuuri Meistrite liiga finaali korraldamiseks 2021. aastal. Matš võiks toimuda Peterburis.

Mutko spordifunktsionääri karjääri kõige suuremaks häbiplekiks jääb kahtlemata Sotši olümpiamängude järel lahvatanud dopinguskandaal. Läbi vilepuhujate paljastati, kuidas OMi dopingulaborist smugeldati FSB agentide abiga välja keelatuid aineid kasutanud sportlaste proove ning asendati need varutud puhaste proovidega. Hiljem on seetõttu tühistatud ohtralt Vene sportlaste Sotšis võidetud medaleid ja Pyeongchangi mängudel pidid idanaabrid võistlema olümpialipu all.

Aastatel 2008-2016 spordiministri ametit kandnud Mutkol käib dopingusaaga tõttu ka kohtuvaidlus Rahvusvahelise Olümpiakomiteega, kes on määranud mehele eluaegse spordipeo külastamise keelu. Venelane kaebas otsuse spordikohtusse CAS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles