Video: Corbyn nimetas Mayd lolliks naiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Corbyn.
Jeremy Corbyn. Foto: House of Commons / AP / Scanpix

Suurbritannia opositsiooniliider Jeremy Corbyn sattus täna kriitika alla pärast seda, kui ta parlamendi alamkoja istungi ajal peaminister Theresa Mayd väidetavalt lolliks naiseks kutsus.

Leiboristide liider Corbyn paistis peaministrit solvavat pärast seda, kui May tema läbikukkunud umbusaldushääletuse korraldamise katse üle nalja heitis ja soovitas tal enda selja taga istuvate leiboristide poole vaadata. «Sa ei avalda neile muljet, nagu ka ülejäänud riigile,» sõnas May. Varasemalt süüdistas Corbyn Mayd Ühendkuningriigis kriisi tekitamises.

Theresa May.
Theresa May. Foto: House of Commons / PA Wire/PA Images/Scanpix

May ütles Corbynile osaks saanud süüdistuste peale: «Arvan, et kõik siin kojas, eriti naistele valimisõiguse andmise 100. aastapäeval, peaksid julgustama naisi siia saali tulema, siin saalis seisma ja seetõttu peaks keelekasutus olema naisliikmetele viidates sobilik.»

Mitmed konservatiivide parlamendisaadikud ütlesid, et väidetav Corbyni kommentaar peegeldab inetut keelekasutust, mis on osaks saanud mitmetele naispoliitikutele. Nende sõnul on naiste kiuslik kohtlemine viimaste kuude jooksul terava tähelepanu all olnud.

Parlamendispiiker John Bercow ei näinud enda sõnul vahejuhtumit ise pealt, aga ta rõhutas, et kui süüdistused vastavad tõele, peab Corbyn parlamendi ees vabandama. Spiiker lubas video üle vaadata ja professionaalidega konsulteerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles