Maineka ajakirja Der Spiegeli ajakirjanik mõtles intervjuusid välja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Der Spiegeli peakontor Hamburgis Saksamaal.
Der Spiegeli peakontor Hamburgis Saksamaal. Foto: Steinach / imago / Scanpix

Saksa nädalakiri Der Spiegel teatas täna ühe oma tuntuima reporteri Claas Relotiuse töölt lahkumisest ulatusliku ajakirjandusliku pettuse tõttu mitme aasta vältel. 

Ajakiri avaldas täna pika loo sisejuurdlusest 33-aastase Relotiuse suhtes, kes oli populaarne oma uurivate artiklite tõttu, kirjutas Associated Press. 

Relotius võitis 2014. aastal USA uudisekanali CNN aasta ajakirjaniku preemia.

Alles 3. detsembril pärjati ta tänavu Saksa meedias ilmunud parima reportaaži auhinnaga, kuid praeguseks on selgunud, et võidutöö – lugu ühest Süüria poisist – oli samuti välja mõeldud.

Relotiuse valed paljastas just samal 3. detsembril saabunud e-kiri USAs Arizonas piiril Mehhikoga patrulliva omakaitseüksuse pressiesindajalt, kes väljendas imestust, et Der Spiegelis oli paar nädalat varem ilmunud neist kõnelev artikel, kuid ajakirjanikuga polnud ühenduse esindajad kordagi kontaktis olnud. 

Lõpuks tunnistas Relotius, et mõtles mitu oma intervjuud välja. Praeguseks on mees ametist lahkunud.

Relotius jõudis Der Spiegelile kaastööd teha seitse aastat, viimased poolteist aastat oli ta ajakirja koosseisuline toimetaja.

Der Spiegeli teatel on see ajakirja jaoks madalaim punkt väljaande 70 aasta pikkuses ajaloos. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles