Ahto Lobjakas: väikesed võllas? (7)

Ahto Lobjakas
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Peame lootma, et prokuratuuri otsus pidada kinni kümmekond Danske panga Eesti filiaalis töötanud kliendihaldurit ei olnud mõeldud illustratsioonina vanarahvatarkusele, mille kohaselt väiksed sulid kõlguvad võllas, sellal kui suured sulid sõidavad tõllas.

Teisisõnu, peame lootma, et mulje, mille kohaselt Eesti võimude arvates pole probleem süsteemne ja kuni 200 miljardi eurose rahapesukahtluse taga on sisuliselt grupp tellereid, on mööduv.

Samamoodi peame lootma, et prokuratuuri professionaalse uhkusega esitletud teade, et uurimine käib juba 2017. aasta novembrist, pole mõeldud optilise illusioonina, mis peab tähelepanu eemale tõmbama küsimuselt, kus oli prokuratuur 2013. aastal, mil Bill Browder esitas oma esimese kaebuse. Või võrku veel kaugemale tagasi heites: kus olid Eesti ametivõimud aastast 2007, mil – nii kirjutas Financial Times kuu aja eest – neil tekkisid esimesed ametlikud kahtlused, et Danske ei suhtu piisava tõsidusega oma kliendivalikusse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles