KOHALIK VAADE. Sõnum Ungarist: häid jõule, härra peaminister! (1)

Viktória Serdült
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul näitasid meeleavaldajad projektoriga Budapesti äärelinnas asuva Ungari avalik-õigusliku telekanali hoone seinale joonistust peaminister Viktor Orbánist. Esialgu pole protestid olnud nii suured, et valitsus peaks üleliia muretsema, kuid opositsiooni üksmeel ja protestijate raev on varasemast suuremad.
Esmaspäeva õhtul näitasid meeleavaldajad projektoriga Budapesti äärelinnas asuva Ungari avalik-õigusliku telekanali hoone seinale joonistust peaminister Viktor Orbánist. Esialgu pole protestid olnud nii suured, et valitsus peaks üleliia muretsema, kuid opositsiooni üksmeel ja protestijate raev on varasemast suuremad. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Küsige ükskõik kellelt, kes töötab Ungari ajakirjanduses, miks koliti avalik-õiguslike kanalite peamaja mõne aasta eest Budapesti kesklinnast kaugesse Buda äärelinna, ning nad räägivad teile teada-tuntud kuulujutu: «Mitte ükski meeleavaldaja ei kõnniks nii kaugele, et korraldada hoonele tormijooks.»

Sellega viidatakse 2006. aasta vägivaldsetele sündmustele, kui äärmuslikud meeleavaldajad põletasid autosid ja pääsesid meediamajja otse Ungari pealinna südames.

Nüüd on linnalegend igal juhul ümber lükatud: pühapäeval marssisid tuhanded meeleavaldajad seitse kilomeetrit, et jõuda telemajja, mis asub keset taraga piiratud tühja krunti Kunigunda tänaval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles