USAs süüdistatakse taas sadu vaimulikke seksuaalses ärakasutamises (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku kirik USAs Chicagos.
Katoliku kirik USAs Chicagos. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP/scanpix

Ühendriikides süüdistatakse pea 700 Illinoisi katoliku vaimulikkonna liiget laste seksuaalses ärakasutamises.

Arv on suurem, kui kirik on varasemalt välja toonud.

Illinoisi osariigi prokuröri Lisa Madigani andmetel on seksuaalse ärakasutamise juhtumeid märkimisväärselt rohkem, kui osariigi kuus piiskopkonda on teatanud. Augustis alustatud uurimise käigus on ilmsiks tulnud 500 uut juhtumit, kui varasemalt oli teada 185.

«Selle uurimise algusperiood on selgelt näidanud, et katoliku kirik ei suuda enda valvamisega hakkama saada,» ütles Madigan.

Paavst Franciscus rahuldas eile alaealiste väärkohtlemises süüdistatava Los Angelese abipiiskopi Alexander Salazari tagasiastumispalve. Vatikan teatas, et Los Angelese piiskopi tegevuse uurimisel leiti, et kahtlustel on alust.

Nädal varem heitis paavst kaks pedofiiliaskandaalidega seotud kardinali katoliku kiriku siseringist kardinalide nõukogust (C9) välja. Franciscuse loodud rahvusvahelisest nõuandvast organist tuli lahkuda Austraalia kardinalil George Pellil ja Tšiili kardinalil Francisco Javier Errázurizil.

Nõukogust väljaheitmisest hoolimata jääb Pell vastutama Vatikani rahaasjade eest ning on jätkuvalt katoliku maailma mõjukuselt kolmas isik.

Kirikuisade lasteahistamisskandaalid on vapustanud katoliku kiriku 1,3 miljardit liiget kogu maailmas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles