Galerii: vaata, mida tõi jõuluvana riigikogulastele (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva aasta viimasel riigikogu istungil külastas riigikogu liikmeid jõuluvana.  

Kui riigikogu juhatusele kinkis jõuluvana plaastreid erinevateks protseduurideks, siis EKRE fraktsioon sai kingiks nii Donald Trumpi rinnamärke, kui Ivo Rulli raamatu Populismist. EKRE sai kingitusi veelgi - näiteks sangpommi. «Et te ikka kahe jalaga maa peal oleksite,» kommenteeris jõuluvana. 

EKRE kingid võttis vastu Mart Helme, kes esitas riigikogule luuletuse «Pilvede karjus». Helme sõnul sai luuletus kirjutatud noore mehena, kui ta veel maailma valu käes vaevles. «Nüüd mul maailmavalu enam ei ole,» sõnas Helme. Kui eelmisel aastal andis Mart Helme jõuluvanale ka musi, siis sel aastal jättis ta selle vahele. 

Ka Sotsiaaldemokraatlik erakond otsustas jõuluvanale luuletust lugeda. Selle eest said nad jõuluvanalt automaatkorgi ja mikrofoni. «Et te ei peaks seda teistelt ära võtma,» selgitas jõuluvana. 

Vabaerakond esitas jõuluvanale aga süngema etteaste - Ain Lutseppale oli selle ajaks kaela pandud nöör. «Väga sisukas ettekanne oli, aga me ei saanud millestki aru,» kommenteeris jõuluvana Lutsepa poolt ette loetud teksti. 

Kingituseks saadi selle eest Vabaerakonna manifest, mis oli asetatud ajakapslisse. Jõuluvana põhjendas kinki sellega, et tema sõnul alles tuleb aeg, kui inimkond Vabaerakonna mõtetest aru saab.  

Isamaa erakonna esindajana tuli kingile vastu Tarmo Kruusimäe, kes luges luuletust, mis rääkis hullumaja elust. Vastutasuks sai Kruusimäe endale lindude rände raamatu.  

Riigikogu aknaalustele kinkis jõuluvana idee luua uus erakond. Nii jagas jõuluvana riigikogu liikmetele aknaaluste erakonna lipukesi. 

Keskerakond esitas jõuluvanale Märt Sultsi juhtimisel laulu ning selle eest premeeriti neid suure üle-eestilise rohelise kaardiga. Lisaks said nad ka kokku käiva tooli, sest tasuta ühistranspordi tõttu pidavat bussides nüüd liiga vähe istekohti olema. 

Ka Reformierakonna esindaja Madis Milling otsustas kolleegidest eeskuju võtta ja jõuluvanale luuletuse esitada. Kingiks said nad nii puuviljakorvi, kui puhastusvahendid, millega jõuluvana viitas sellele, kuidas Reformierakondlased käivad valitsuse järgi koristamas. «Kui te end kokku ei võta, siis te jäätegi koristajaks,» sõnas jõuluvana. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles