Kui ei joo, saad tina! Rootsi politseinike saunas peetud jõulupidu läks täielikult käest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed tõmbasid ninad täis.
Mehed tõmbasid ninad täis. Foto: Caro / Haefele

Rootsi Linköpingi politsei jõulupidu oli nii raju, et see tõi kaasa siseuurimise.

Lehekülje corren.se andmetel leidis politseinike jõulupidu aset möödunud nädalal politseijaoskonna sauna eesruumis ja saunas.

Saun. Pilt on illustreeriv
Saun. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Uurimise kohaselt toimus peol joomismäng, mille käigus muutusid kaks politsenikku vägivaldseks, kuna mitu nende kolleegi ei soovinud juua nii palju alkoholi kui nemad. Nad sundisid kolleege tarbima alkoholi vastu nende tahtmist.

Kaks «joodikut» sõimasid neist vähem alkoholi joonud kolleege nõrkadeks ja viletsateks.

Paari kohal olnu sõnul tekkis riid, mille käigus oleks äärepealt relvad haaratud.

«Õhus oli tunda pinget, mis ei lahenenudki. Kaks kohal olnut üritasid dikteerida, mida teised tegema ja kui palju alkoholi jooma peaksid. Igatahes oli mitu kolleegi valmis relva haarama,» lausus üks peol osalenud politseinik.

Linköpingi politsei juht Frida Braf kinnitas, et nad uurivad jõulupeo vägivalla- ja ahistamisjuhtumit. Kaks põhivägivallatsejat on uurimise ajaks töölt eemaldatud.

Rootsi politsei. Pilt on illustreeriv
Rootsi politsei. Pilt on illustreeriv Foto: Jonathan Nackstrand / AFP/SCANPIX

«Ma ei saa rohkem infot avalikustada, kuna uurimine alles käib. Ei saa lubada, et meie töötajad vägivallatsevad ja kolleege alandavad,» lisas Braf.

Braf ei avalikustanud, millist alkoholi peol tarvitati ja millist alkoholi kaks politseinikku sundisid oma kolleege jooma.

«Uurime, mis juhtus. Kui ilmneb, et vägivald ja ahistamine leidis aset, siis astume vastavaid samme, et seda tulevikus ennetada,» lausus politseijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles