Putini aastalõpu pressikonverents tsitaatides (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin aastalõpu pressikonverentsil žestikuleerimas.
Vladimir Putin aastalõpu pressikonverentsil žestikuleerimas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini 14. aastalõpu pressikonverentsi mahtus lisaks tõsistele teemadele ka veidraid mõlgutusi KGB-st, abiellumisest ja räpparitest. Teeme pea nelja tunni pikkuseks veninud pressikonverentsist lühikese ülevaate.

«USA on olnud Afganistanis 17 aastat ja on teatanud vägede välja viimisest pea iga aasta, kuid [selle väed] on endiselt seal,» Putin Trumpi otsusest väed Süüriast välja viia.

«Räpparite vahistamises pole midagi head, kuid midagi head pole ka vandumises. Hea küll, las nad siis vannuvad,» internetivabadusest ja räppmuusika ohust.

«Kõik minu kokad on Rahvuskaardi liikmed, erineva astmega sõjaväelased. Mul ei ole teisi kokkasid. Me ei usalda toitu kellegile peale Rahvuskaardi liikmete,» vastuseks ajakirjaniku küsimusele Putini koka hüüdnime teeninud Jevgeni Prigožini kohta.

«Luure, vastuluure ja ajakirjandus on sisuliselt samasugune töö. Teie tegelete informatsiooniga ja ka eriteenistused tegelevad informatsiooniga,» ajakirjanduse olemusest.

«Bürokraatia on igavene. Selle alistamine ei ole võimalik,» vahemärkus bürokraatia kohta.

Vladimir Putin pressikonverentsil.
Vladimir Putin pressikonverentsil. Foto: Sergei Fadeichev / Sergei Fadeichev/TASS

«Korraliku inimesena teen ma seda kunagi,» Putin lubas millalgi uuesti abielluda, kuid ei täpsustanud, kellega.

Väljakule on ilmunud tugev mängija, kellega tuleb tegelda. Kuni hiljutise ajani arvati, et sellist riiki enam ei ole,» Venemaa positsiooni kohta maailmas.

«Kui ei oleks olnud Skripale, oleksid nad midagi muud välja mõelnud. On ainult üks eesmärk: takistada Venemaa arenemist võimalikuks konkurendiks,» Putin väitis, et Sergei ja Julia Skripali mürgitamine oli Lääne provokatsioon.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: YURI KOCHETKOV / EPA

«Kuni Kiievi võimukoridorides on venevihkajad, kes ei mõista, milles nende oma rahva huvid seisnevad, jätkub selline ebanormaalne olukord, sõltumata sellest, kes Kremlis võimul on,» olukorrast Ida-Ukrainas

«Venemaa vajab läbimurret, me peame tegema suure hüppe, mis puudutab tehnoloogilist innovatsiooni, siis selleta pole meie riigil tulevikku,» Putin möönis, et on asju, mis vajavad parandamist.

«Raske on ette kujutada, kuidas olukord edasi areneb. Kui need raketid ilmuvad Euroopasse, siis mis meil üle jääb. Loomulikult peame tagama oma julgeoleku,» Trumpi otsusest taganeda keskmaa tuumajõudude leppest.

«Mis puudutab Ukraina sõjaväelasi, siis nad saadeti teele arvestusega, et keegi neist tõepoolest hukkub, kuid tänu jumalale, seda ei juhtunud,» Aasovi mere juhtumist.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / Alexei Nikolsky/POOL/TASS

«See (sotsialism) on alati seotud tuludest suuremate kuludega ja lõpptulemusena majandusummikuga,» vastuseks küsimusele, kas sotsialismi taastamine oleks Venemaal võimalik.

«Mida teevad praegused Ukraina võimud? Millist ülesannet nad täidavad, mida müüvad arendatava veneviha taustal? Nad täidavad  – tegelikult räägivad nad sellest isegi – ajaloolist ülesannet: ajada lahku vene ja ukraina rahvas ja selle eest andestatakse neile kõik,» Putin väitis, et Ukraina võimud saavad raha konfliktide külvamise eest.

«Vaadake, majandus kasvas teatava aja üks protsent aastas. Esiteks, see oli siis, kui Aleksei Kudrin oli Vene valitsuse asepeaminister. Ei ole siin miskit peeglit süüdistada, kui lõust on kõver, öeldakse meil rahva seas,» kriitika kontrollkoja juhi Aleksei Kudrini suunas, kelle väitel kasvab Venemaa majandus aeglaselt.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles