Viha ajakirjanduse vastu ähvardab demokraatiat (9)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reutersi ajakirjanike Wa Lone'i ja Kyaw Soe Oo vahistamise aastapäeval meeleavaldusele kogunenud inimesed hoidsid käes pilti ajakirja Time esikaanest.
Reutersi ajakirjanike Wa Lone'i ja Kyaw Soe Oo vahistamise aastapäeval meeleavaldusele kogunenud inimesed hoidsid käes pilti ajakirja Time esikaanest. Foto: Lynn Bo Bo/EPA/Scanpix

Asjaolu, et lõppeval aastal hukkus või tapeti, vangistati ja võeti pantvangi rohkem ajakirjanikke kui aasta varem, viitab üha enam vajadusele demokraatia kaitseks väärtustada ajakirjanike tööd. Seepärast andis Ühendriikide mõjukas ajakiri Time aasta inimese tiitli neljale ajakirjanikule ja ühele ajalehetoimetusele, nimetades neid valvuriteks tõevastase sõja ajastul.

«Ajakirjanikele pole kunagi varem osaks saanud nii palju vägivalda ja väärkohtlemist kui 2018. aastal,» kirjutati organisatsiooni Piirideta Reporterid (RSF) iga-aastases raportis, mille andmeil hukkus või tapeti sel aastal 80, vangistati 348, võeti pantvangi 60 ja jäi kadunuks vähemalt kolm ajakirjanikku.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles