Trumpi tormakus võib anda ISISele hingamisruumi (6)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid Süürias Manbiji linna lähistel. Suurem osa 2000st ameerika sõdurist asub kurdidega asustatud Põhja-Süüria aladel.
Ameerika Ühendriikide sõdurid Süürias Manbiji linna lähistel. Suurem osa 2000st ameerika sõdurist asub kurdidega asustatud Põhja-Süüria aladel. Foto: Zoe Garbarino/USA armee/Ap/Scanpix

Ameerika Ühendriikide riigipea Donald Trumpi üleeilne teade, et Süürias ISISe üle saavutatud võit tähendab ka sõdurite kojutoomist, šokeeris nii võitluses terrorirühmitustega põhiraskust kandnud kurdi võitlejaid kui ka Trumpi lähimaid nõuandjaid ja sõjalist juhtkonda.

Trump lubas juba aprillis väed Süüriast ära tuua, kuid siis suutsid nõuandjad ta ümber veenda, hoiatades, et see annaks Venemaale ja Iraanile Süürias veel suurema kontrolli. Kuigi nõunikud on samal seisukohal ka praegu, andis Trump üleeile ette hoiatamata korralduse üksused – USA-l on praegu Süürias umbes 2000 sõjaväelast, kes peamiselt asuvad kurdi aladel riigi põhjaosas – Süüriast täielikult ja kiiresti välja viia.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles