Kodutud hiirekuningad kolisid jõuluks kassitallu

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassitalu perenaised Merle Torim (vasakul) ja Katrin Loss käivad vaheldumisi kiisusid toitmas, koristamas ja kütmas. Kuigi talus on praegu üle kolmekümne kassi, on mõlema naise kodus teist sama palju nurrumootoreid veel.
Kassitalu perenaised Merle Torim (vasakul) ja Katrin Loss käivad vaheldumisi kiisusid toitmas, koristamas ja kütmas. Kuigi talus on praegu üle kolmekümne kassi, on mõlema naise kodus teist sama palju nurrumootoreid veel. Foto: Eili Arula

Üks Jõgeva lähistel asuv vana metsatalu on praegu enam kui kolmekümne koduta kassi päralt. Tegu pole siiski tekkinud kassikoloonia või mahajäetud loomadega, talu kuulub veebruaris loodud mittetulundusühingule Paita Mind. MTÜ eestvedajad on Merle Torim ja Katrin Loss, kes hoolitsevad, et Jõgevamaalt leitud koduta kassid saaksid esmalt steriliseeritud, ulualuse, söögi, vajaliku arstiabi ning lõpuks päris kodu ja armastava pere.

Talu täpset asukohta ei soovi MTÜ eestvedajad esialgu turvalisuse kaalutlusel avaldada. Mitte et MTÜ juhid kardaksid kassivargaid, vaid pigem seetõttu, et hooletud loomapidajad ei tooks nende teadmata talutrepile hüljatud loomakesi oma suva järgi.

Koduta kasse on Torim ja Loss päästnud juba aastaid, sest südametunnistus ei lase neil hädas olevatest loomadest mööda vaadata. Seni hoolitsesid nad hüljatud nurrumootorite eest oma kodudes, kuid ühel hetkel mõistsid mõlemad, et koju pole võimalik kasse lõputult mahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles