USA-s vahistati tänavu üle 10 000 piiriülese jõugu liikme

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sisejulgeolekuminister Kirstjen Nielsen esindajatekoja komitee ees.
USA sisejulgeolekuminister Kirstjen Nielsen esindajatekoja komitee ees. Foto: Reuters/ScanPix

USA võimud vahistasid tänavu üle 10 000 piiriülese kuritegeliku jõugu liikme, teatas immigratsiooniamet neljapäeval.

USA võimud vahistasid tänavu üle 10 000 piiriülese kuritegeliku jõugu liikme, teatas immigratsiooniamet neljapäeval.

USA immigratsiooni- ja tolliameti (ICE) teatel on vahistatute seas üle 2000 Kesk-Ameerika kuritegeliku rühmituse MS-13 liikme, mida president Donald Trump regulaarselt ohuna välja toob.

ICE teatas ka 5800 arvatava jõuguliikme Ühendriikidest väljasaatmisest sel aastal. Seda on üheksa protsenti rohkem kui aasta varem. Tänavu väljasaadetutest üle 1300 olid seotud MS-13-ga.

Immigratsioonivõimud konfiskeerisid ka 820 tulirelva ja üle 2,7 tonni illegaalseid uimasteid, lisas ICE avalduses.

Ühendriikides ja Kesk-Ameerikas tegutseva MS-13 ehk Mara Salvatrucha vastu võitlemine tõsteti eelmisel aastal USA justiitsministeeriumi prioriteetide sekka.

Jõugu rajasid 1980. aastatel El Salvadorist Los Angelesse lahkunud sõjapõgenikud. MS-13 on üks mitmest niinimetatud Põhjakolmnurgas - Guatemala, Honduras ja El Salvador - vägivallatsevast jõugust.

MS-13 on hinnanguliselt 10 000 liikmega Ühendriikides jätkuvalt aktiivne, kuid rühmituse liikmete arv moodustab USA hinnanguliselt 1,4 miljonist jõuguliikmest vaid murdosa, ütles Florida rahvusvahelise ülikooli Ladina-Ameerika ja Kariibi keskuse direktor José Miguel Cruz.

"Trump ülehindab ohtu, mida see jõuk siin Ühendriikides kujutab," kirjutas Cruz jaanuaris Washington Posti arvamusartiklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles