Mirell Põlma: Ehk jätaks paugutamata? (1)

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähe aastavahetuse ilutulestikust, paugutamine käib juba advendiajalgi. Paugutajad ise ei mõtlegi, kui häiriv on see paljudele inimeste lemmikutele.
Vähe aastavahetuse ilutulestikust, paugutamine käib juba advendiajalgi. Paugutajad ise ei mõtlegi, kui häiriv on see paljudele inimeste lemmikutele. Foto: Urmas Luik

Kogenud koerahoidja, vastse kutsikaomaniku ja loomaarmastajana muretsen kõigi neljajalgsete pärast pühade eel ja järel, novembrist jaanuarini, mil isegi hommikuti kõlavad raketipaugud.

Miks on vaja väidetavalt rahu­likul perioodil nagu advendi- ja jõuluaeg lasta tulevärki? Kas aastavahetuse ilutulestikust jääb väheks? Mispärast paugutavad nolgid keset päist päeva?

Olgu kes iganes tänatud, et minu jahikoerast ­semu ei karda pauke, aga kui temast mõne meetri kaugusel pimedas rakette lastaks, ei mõjuks see talle kindlasti hästi. Hoidku veel selle eest, et ükskõik kelle neljajalgne sõber või laps ei saaks mõne hooletult ülesseatud pürotehnilise vahendiga pihta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles