Meedia: USA luure tuvastas Vene hüperheliraketi katsetamise merel (24)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP/Scanpix

Venemaa korraldas järjekordse eduka merel asuva hüperheliraketi Tsirkon katsetamise, mille eest USA-l kaitse puudub, edastas telejaam CNBC viitega USA luure andmetele.

Nende sõnutsi on Venemaa 2015. aastast korraldanud viis täisväärtuslikku hüperheliraketi katsetust.

Viimati katsetati raketti Tsirkon edukalt 10. detsembril, selle kiirus jõudis 8 Machi arvuni. See tähendab, et rakett läbis sekundis umbes kolm kilomeetrit.

«Näeme, et venelased on töötanud välja kahese otstarbega relva, mida saab kasutada nii maismaa kui meresihtmärkide vastu,» ütles üks allikaist. «Selle edukas katsetamine eelmisel nädalal näitas, et venelastel õnnestus saavutada selle püsikindel lend, mis on otsustav mõjur hüperhelirelva väljatöötamisel.»

Teise allika sõnul osutavad luureandmed, et raketi saritootmine on kavas 2021. aastast ja relvastussevõtmine 2022. aastal.

Mullu ütles üks asja tundev allikas Interfaxile, et Tsirkonidega kavatsetakse relvastada tuumaallveelaevad Jasen-M, tulevased allveelaevad Haski, samuti hulk pealveelaevu.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles