Kaitsja Oliver Nääs: riigikohtu otsus näitab, et Eesti õigussüsteemi väärtused on paigas

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs.
Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääs. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare kaitsja Oliver Nääsi sõnul näitab riigikohtu otsus, et Eesti õigussüsteemi väärtused on paigas.

«Riigikohtu määrus kriminaalmenetlus Edgar Savisaare tervisliku seisundi tõttu lõpetada näitab, et isegi kui selle kinnitamiseks kulub väga palju aega, on Eesti riigi õigussüsteemi väärtused paigas. See tähendab, et inimelu ja tervis on olulisemad kui avalik huvi ning kohtupidamine kellegi elu ja tervise hinnaga, ei ole aktsepteeritav,» ütles Nääs.

Nääsi sõnul võib Edgar Savisaar täna korrata, et on puhas nagu prillikivi, sest süüdimõistvat kohtuotsust ei tulnud. Samas on see kriminaalmenetlus ja kohtuasi kestnud kaheksa aastat, mis kurnas lisaks maksumaksja rahakotile oluliselt ka Edgar Savisaare tervist.

«See on koht riigil peeglisse vaatamiseks ja küsimiseks - kas meil on üldse nii terveid inimesi, kes peaks vastu kaheksa aastat kestva kriminaalmenetluse ja kohtuprotsessi? Mida peaks edaspidi tegema teisiti, et kellegi süü või süütus saaks selge vastuse juba enne, kui süüdistus laguneb koost koos süüdistatava tervisega?» küsis Nääs.

Nääs lisas, et Edgar Savisaar ei tunnistanud end süüdi, sest ta ei ole talle ette heidetud tegusid toime pannud ning prokuratuur vastupidist tõestada ei suutnud.

«See on nüüd koht kus faktidega leppida, sõltumata oma varasematest hoiakutest või eelarvamustest Edgar Savisaare suhtes,» ütles Nääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles