Savisaar saab tagasi arestitud raha ja kaitsjale kulunud summad (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Hoffmann / Caro / Scanpix

Reedel lõplikult kohtu alt pääsenud Keskerakonna eksjuht Edgar Savisaar saab nüüd tagasi temalt kohtueelses menetluses arestitud raha ja kaitsjale kulunud summad, mis moodustavad kokku sadu tuhandeid eurosid. 

Savisaarelt võeti süüasja menetluse ajal ära ligi 200 000 eurot ning 300 000 Eesti krooni. Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi sõnul taotleb Savisaar kindlasti ka kaitsekulude hüvitamist. «Täpne summa on alles kokku löömisel, kuid võib öelda, et tegemist on kuuekohalise numbriga,» ütles Nääs. 

Riigikohus vabastas korruptsioonis süüdistatava Tallinna endise linnapea ja Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare tema tervisliku seisundi tõttu kohtumenetlusest.

Riigikohus tühistas vandeadvokaatide Oliver Nääsi ja Gretta Oltjer-Timbergi määruskaebuse alusel Tallinna ringkonnakohtu määruse, milles leiti, et kohtupidamine Savisaare üle peab jätkuma.

Riigikohus jõustas reedel Harju maakohtu määruse, millega Savisaar tema tervisliku seisundi tõttu kohtu alt vabastati.

Eraldi küsimusena käsitles riigikohus küsimust, kas tervisliku seisundi tõttu menetlusest vabastamise kohtumäärus on vaidlustatav ning leidis, et see on vaidlustatav.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles