Prints George'i koolilõuna on tõeliselt kuninglik

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images

Kui paljudele meist tuletab koolilõuna meelde venivaid karamellkisselle ja kõrbemaläinud piimasuppe, siis Inglismaa tulevase kuninga lõunad on hoopiski teist masti.

Viieaastane Prints George käib  Thomas’s Battersea koolis Londonis. Päevakool maksab umbes 20 tuhat eurot aastas. Siin pannakse laste maitsemeelele juba varakult hea põhi alla, kirjutab Msn.

Kooli ennelõunaseks vahepalaks on kas värske puuvili või küpsetis ja lõunat alustatakse värske bageti ja supiga. Tüüpiline esmaspäev võiks välja näha umbes nii: kana lõunaks, kuid mitte mingid kananagitsad! Prints George saab värskelt valmistatud vabapidamisel kanade arrabbiatat täisterapastaga. Lapsed võivad ka valida — näiteks võid süüa nisupastat lõhe, crème fraiche'i ja hernestega. Veganid võivad valida ahjus küpsetatud falafeliampse  värske hummusega ja allergikud (kaasa arvatud piima- ja gluteeni-) võivad süüa kana või pastat salatiga.  

Mõni teine päev pole vähem muljet avaldav. Värskelt valmistatud aeglaselt küpsetatud lambaraguu, Teriyaki tursk küüslaugu-spinatiga, piri-piri kana või suitsulõhe ja brokolikišš. Kõlab nagu restoranis?!

Teinekord on menüüs siiski ka tavalisemad toidud nagu aurutatud köögiviljad, friikartulid ja ketšup, makaronid ja juust (muidugi orgaaniline) aurutatud brokoli ja röstitud köögiviljadega. 

Ja magustoit? Midagi magusat saab väike prints iga päev, olgu see värskelt küpsetatud Jamaica ingverikook sidrunikastmega, maasika-banaani smuuti kaeraküpsisega, mangovaht kireviljaga või värskelt küpsetatud virsikukrõbedik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles