Eike Eplik sai aastalõpunäitusel Tartu kõrgeima kunstipreemia

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eike Eplik sai peale preemia ka lilled ja Imat Suumanni äsja ilmunud kataloogi.
Eike Eplik sai peale preemia ka lilled ja Imat Suumanni äsja ilmunud kataloogi. Foto: Raimu Hanson

Tartu kunstnike aastalõpunäituse avamisel andsid linnapea Urmas Klaas ja Tartu kultuurkapitali juhataja Kristjan Silm linna kõrgeima, Ado Vabbe nimelise kunstipreemia skulptor Eike Eplikule silmapaistva tegevuse eest kunstnikuna ja eriti isikunäituse «Loomulik» eest.

Mullu oli Epliku isikunäitus «Ilu salong» Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis, tänavu isikunäitus «Loomulik» Tallinnas Hobusepea galeriis ning praegugi saab vaadata tema ja Imat Suumanni ühist väljapanekut «Õhtu varjus» Tallinna kunstihoone galeriis.

Äsja avatud aastalõpunäitusel Epliku töid ei leidu. Ta lubas neid tartlaste ette tuua aasta 2019 lõpus või 2020 alguses.

Vaade aastalõpunäitusele Tartu kunstimajas.
Vaade aastalõpunäitusele Tartu kunstimajas. Foto: Margus Ansu

Tartu kunsti aastalõpunäitus kunstimajas kannab tänavu pealkirja «Teistmoodi». Selle on kureerinud ja kujundanud Margus Meinart, kes seekord soovis valida, mida kunstnikud peavad oma loomingu põhijoonest erinevaks. Näitusel osaleb 132 kunstnikku.

Avamisele järgnes Imat Suumanni kataloogi «Ma tulen üle Toome» esitlus. Selles on 51 reproduktsiooni tema loomingust alates 1990. aastate algusest praeguseni. Tekstid on kirjutanud inBoil, Reet Mark ja Peeter Talvistu. Viimane on teinud ka intervjuu Suumanniga.

Aastalõpu näitust saab Tartu kunstimajas vaadata 13. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles