Sahamehed püüdsid Rootsis lumevallide abil vargad kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk teed puhastamas.
Lumesahk teed puhastamas. Foto: Brett Carlsen / AFP / Scanpix

Kui üks lumesahaga teed lahti lükanud mees märkas eile õhtul Rootsis Jämtlandi läänis, et Krångede hüdroelektrijaamas oli käimas sissemurdmine, helistas ta esmalt politseile ning siis oma kolleegile – koos ametikaaslasega lükkasid nad kiiresti kurikaelte põgenemisauto ümber suured lumevallid ning jätsid vargad lõksu.

«Poleks nad saanud aidata, poleks me vargaid kinni nabinud,» kiitis politsei piirkonnajuht Björn Pettersson sahajuhte.

Lund lükanud sahajuht märkas käimas olevat kuritegu Östersundi ja Sollefteå linna vahel eile kell 22.41 kohaliku aja järgi. Esmalt parkis ta oma saha kurjategijate auto juurde ning siis kutsus kolleegi appi. Koos lükkasid nad politseid oodates varaste auto ümber nii palju lund, et pahalastel polnud enam võimalik minema sõita.

Erinevaid elektritööriistu varastanud kolme kurjategija vahistamine möödus rahulikult, kui politsei lõpuks pisut pärast kella 23 sündmuspaigale jõudis. «Väljasõiduajad on meil siin kandis üsna pikad,» ütles politseijuht Pettersson, kelle sõnul oli töömeestest seepärast suur abi.

«Kuni aidata saab endale turvalisel viisil, on avalikkusest meile fantastiliselt palju abi,» lisas Pettersson.

Kinni peetud meeste suhtes on algatatud uurimine varguse paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles