Inglismaal rändas hülgepoeg kuivendussüsteemi mööda sügavale sisemaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hülged Inglismaal Norfolki rannikul.
Hülged Inglismaal Norfolki rannikul. Foto: Joe Giddens / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ida-Inglismaal Norfolkis leiti ühe elumaja tagaaiast umbes 6,4 kilomeetri kaugusel merest kolme nädala vanune hülgepoeg, kes loomakaitseühenduse hinnangul rändas nii kaugele sisemaale ilmselt mööda drenaažitorusid ja -kraave.

Loomakaitseselts RSPCA oletas, et noor hüljes oli teekonna ühte Terrington St. Clementi hoovi ette võtnud lootuses leida vett või süüa.

Loomakaitseinspektori Naemi Kilbey sõnul oli õnnelik juhus, et hülgekutsikas leiti, sest muidu oleks loom võinud nälga surra.

Tema kinnitusel leiti hüljes aiast, mille ümber asub põllumajandusmaa. «Kindlasti polnud seal märkigi merest või rannast,» lisas ta.

Drenaažisüsteemis oli Kilbey kinnitusel kõigest viis sentimeetrit vett. «Ta on uskumatult südikas väike selle ja mul kulus tema püüdmiseks ja päästmiseks palju jõud, aga ju see oligi tema innukus ja võitlusvaim, mis hoidsid teda kogu selle kannatusteraja kestel elus,» oletas loomakaitsetöötaja.

Hüljes viidi kohalikku metsloomapääste keskusesse, kus ta vaadati läbi ning kuhu ta jääb veel mõneks ajaks kosuma, enne kui loom uuesti merre lastakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles