Süüria valitsusväed saatsid Deir Ezzori provintsi lisajõude

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid Süürias Manbiji linna lähistel. Suurem osa 2000st ameerika sõdurist asub kurdidega asustatud Põhja-Süüria aladel.
Ameerika Ühendriikide sõdurid Süürias Manbiji linna lähistel. Suurem osa 2000st ameerika sõdurist asub kurdidega asustatud Põhja-Süüria aladel. Foto: Zoe Garbarino/USA armee/Ap/Scanpix

Süüria valitsusväed on saatnud riigi idaossa Deir Ezzori provintsi lisajõude pärast seda, kui USA teatas oma sõdurite riigist väljaviimisest kuu aja jooksul, teatasid vabaühendus ja valitsusmeelsed jõud.

Suurbritannias baseeruva vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatel saatis valitsus tuhandeid eliitvägede sõdureid Iraagiga piirnevasse Deir Ezzori provintsi, kus asub IS-i viimane linnapiirkonna vastupanutasku Süürias.

USA toetatud ja kurdide juhitud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) on püüdnud IS-i viimast Süüria kantsi vallutada alates 10. septembrist. Eelmisel nädalal teatati selle keskuse Hajini asula hõivamisest.

Vaatluskeskuse teatel paigutati Süüria valitsusvägede ja valitsusmeelsete rühmituste lisajõud Eufrati jõe läänekaldale IS-i enklaavi lähedal, peamiselt Mayadeeni ja Boukamali linnadesse.

Piirkonda toetud lisavägede seas on Süüria sõjaväe eliitüksuse Tiiger sõdureid, kes on viimasel kahel aastal alistanud mitmel rindel mässulisi ja IS-i pühasõdalasi.

Valitsusmeelsel Facebooki leheküljel avaldati foto Tiigrite väeüksuse komandörist brigaadikindral Suheilist ja teatati tema juhtimise all olevate vägede saabumisest Deir Ezzori.

Hajin asub Eufrati jõe idakaldal Deir Ezzori provintsis 30 kilomeetri kaugusel Iraagi piirist niinimetatud Hajini kotis - viimane ala, mis on järele jäänud IS-i 2014. aasta juunis Iraagis ja Süürias välja kuulutatud «kalifaadist.»

IS-il on väidetavalt kohalolek veel ka Süüria Badia kõrbes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles