Mourinho loori alt vabanenud Manchester United võttis oivalise võidu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Gunnar Solskjaer.
Ole Gunnar Solskjaer. Foto: GEOFF CADDICK/AFP/Scanpix

Ole Gunnar Solskjaer tuletas Manchester Unitedi fännidele meelde, mille poolest meeskond kuulus on. Pärast aastaid Jose Mourinho kammitsetud taktika all kannatamist lubas ajutine peatreener mängijatel vabalt rünnata ja tulemus oli kaunis 5:1 võit Cardiff City üle.

Manchester United sai üle hooaegade mängida kammitsateta. Kaitsjad tõusid agaralt rünnakuid toetama, Paul Pogba sai täita tõelise mängujuhi rolli, mitte keskenduma kaitse korras hoidmisele ja see kõik jättis mängule oma märgi. Marcus Rashford viis juba kolmandal minutil Unitedi karistuslöögist juhima ja Ander Herrera lisas pooltunni möödumisel õnneliku rikošeti võtnud kauglöögist teise tabamuse.

Mourinho Manchester Unitedi jaoks võinuks osutuda murdekohaks Victor Camarasa realiseeritud penalti pärast Rashfordi karistusalas käega mängimist, aga Solskjaeri all jätkus avatud jalgpalli mängimine ning vastus tuli paari hingetõmbega, kui lihtsalt oivaliste seinasöötudega mängiti väravani Anthony Martial.

«Mourinhoga oli see, et ta sai ühe väravaga ette ja hakkas seisu hoidma. Nüüd lüüakse üks värav ära ja minnakse järgmist lööma,» kiitis endine Manchester Unitedi ründaja Wayne Rooney BT Sporti poolajastuudios.

Kui saatejuht üritas vahele pista, et Cardiff City vastu oleks võinud ka Mourinho United poolajaks 3:1 juhtida, vastas teine eksmängija Michael Owen: «Vabandust, aga ei!»

Teisel poolajal lõi United läbi Jesse Lingardi veel kaks väravat ja nõnda sai tõrvik sümboolselt ulatatud. Mitte Mourinholt Solskjaerile, vaid söör Alex Fergusonilt tema käe all mängijana imetegusid teinud norrakale – viimati lõi United Premier League’is viis väravat just legendaarse šotlase juhtimisel.

Solskjaerilt oodatakse sarnase mängu kordamist ka teisel jõulupühal, kui United kohtub kodustaadionil Huddersfield Towniga. Avavärava löönud Marcus Rashford usub, et nõnda ka läheb: «Ta tahab, et me oleks palliga aktiivsed ja otsiksime tekkivaid auke. See oli alles aulgus. Areneme ja saame ainult paremaks!»

Ja mida arvas kõigest päevakangelane ise? «Jalgpall on lihtne mäng, kui sul on head mängijad. Nad on suurepärane punt ja nende tase on uskumatu,» sõnas Solskjaer. «Ma jõudsin kohale kolmapäeva öösel ja mul oli vaid neljapäev ja reede mängijatega veeta. Wayne Rooney kirjutas mulle ja andis veidi nõu, nii et ju on tema süüdi. Ta ütles mulle, et pane nad jalgpalli mängima, end nautima, Manchester United olema.»

Nende loetud päevadega suutis ta muuta vähest. «Meil oli eile trenn, kus tegelesime mängumustritega ja me tahtsime, et Ashley Young ja Luke Shaw rohkem suruks. Täna see töötas,» rääkis norrakas. «Sinu töötahe on kõige lihtsam asi, mille kallal vaeva näha. See tuleb tasuta. Küsimus on suhtumises ja selle poiste poolt rakendamises. Kui me läheneme nii kõigile mängudele – ja me tahame kõigile mängudele nii läheneda – selle kombineerimise ja ründementaliteediga, olen rahul. Võtmekoht oli täna kaitsemängus. Meie keskkaitsjad ja kaks äärt olid lihtsalt oivalised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles