Türgis avaldati taas meelt elamiskulude kasvu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader meeleavalduselt.
Kaader meeleavalduselt. Foto: YASIN AKGUL / AFP

Türgis avaldasid Istanbuli tänavatele kogunenud tuhanded inimesed laupäeval taas meelt elamiskulude kasvu ja inflatsiooni vastu, teatas sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

Meeleavaldusel tagasid korda suured politseijõud.

Protestimarsi organiseerisid avalike teenuste töötajate ametiühingud. Inimesed protesteerisid peamiselt viimaste kuude järsu hinnatõusu vastu.

Türgi majandus on kannatanud liiri järsu languse tõttu, mida põhjustas diplomaatiline tüli Ühendriikidega. Inflatsioon oli oktoobris 25,24 protsenti, kuid langes novembris 21,62 protsendile.

Türgi aastane majanduskasv aeglustus kolmandas kvartalis 1,6 protsendile, võrreldes eelneva kvartali 5,2-protsendise kasvuga.

Kvartalivõrdluses kahanes majandus hooajaliselt ja kalendripäevadega tasandatud andmetel 1,1 protsenti, lisas statistikaamet, viidates valuutakriisile ja kõrgele inflatsioonile.

Türgi majandus sattus augustis kriisi, kui USA-Türgi diplomaatiline tüli viis liiri järsku langusesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles