Gatwicki droonikaose põhjustamises kahtlustatud paar vabastati süüdistust esitamata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Gatwicki lennujaamas eile.
Inimesed Gatwicki lennujaamas eile. Foto: Gareth Fuller / PA Wire / PA Images / Scanpix

Londoni Gatwicki lennujaamas mitu päeva droonide lennutamise tõttu kestnud kaosega seoses vahistatud keskealised mees ja naine vabastati täna ilma süüdistust esitamata.

Crawley linnast pärit 47-aastane mees ja tema 54-aastane abikaasa peeti kinni eile seoses kolm päeva kestnud lennuliikluse häiretega Suurbritannia suuruselt teises lennujaamas.

«Mõlemad inimesed olid väga koostöövalmid ja ma olen rahul, et nad pole enam kahtlustatavad drooniintsidendis Gatwickis,» lausus Sussexi politsei juhtivuurija Jason Tingley. «Meie uurimine püüab kiiresti selgitada välja, kes olid vastutavad droonide sissetungi eest lennuväljale.»

Politsei palus ühtlasi avalikkuse abi võimalike juhtlõngade leidmisel.

Gatwicki lennujaam on pakkunud vahistamise ja süüdimõistmiseni viiva info eest vaevatasuks 50 000 naela (56 000 eurot).

Droone nähti kolme päeva jooksul alates selle nädala kolmapäevast kuni reedeni lennuvälja kohal enam kui 50 korral, mistõttu rakendas valitsus ohu tõrjumiseks sõjaväeeksperte.

Suurbritannias hiljuti vastu võetud seaduse kohaselt ei tohi droone lennutada lennuki läheduses või kilomeetri raadiuses lennuväljast ning mitte kõrgemal kui 122 meetrit. Lennuki ohtu seadmise eest võib rikkujaid karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega.

Londonist umbes 50 kilomeetri kaugusel asuv Gatwicki lennujaam on Euroopas suuruselt kaheksas ning maailma suuruselt teine ühe maandumisrajaga lennujaam Mumbai õhuvärava järel.

Mitu päeva kestnud droonikaos mõjutas 140 000 inimese reisiplaane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles