Keskkonnaameti- ja inspektsiooni ühendamisest pole ministeerium loobunud

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Andres Metsoja.
Pildil on Andres Metsoja. Foto: Madis Sinivee /

Ministeerium ei ole loobunud kavast ühendada keskkonnaametit ja keskkonnainspektsiooni ning suure tõenäosusega esitatakse eelnõu uuesti.

Riigikogu keskkonnakomisjoni liikme Andres Metsoja hinnangul sai teemat kaua ja põhjalikult arutatud ja oli ootamatu, et seadusemuudatus riigikogus toetust ei leidnud, vahendas uudistesaade «Aktuaalne kaamera.»

«Põhjendused kõlasid eelkõige sellelt suunalt, et liiga vähe on analüüsitud, kuigi seda teemat on kümme aastat käsitletud. Suure riskina nähti seda, et järelevalve ja seadusloome pannakse justkui kokku, kuigi on räägitud, et elu ongi muutunud ja tuleb ilmselt kompetentsi tõstmiseks neid asju koos vaadata, aga tõsi, et erinevad inimesed seda teevad,» selgitas Metsoja, lisades, et tänane riigikogu koosseis on suuresti ka riigireformimeelne, ning öelnud, et riiki peab olema ka väljaspool Tallinnat, «päriselus see eelnõu sisaldab ka seda punkti, et edaspidi peaks keskkonnaamet ühendasutusena asuma juriidiliselt siinsamas, Pärnus.»

Keskkonnaministeerium teatas, et see, kuidas edasi minna, vajab pisut plaanimist, kuid üks võimalus on eelnõu uuesti esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles