Macron taunis Trumpi Süüria-otsust: liitlane peab olema usaldusväärne (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja USA president Donald Trump.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja USA president Donald Trump. Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Prantsuse president Emmanuel Macron kritiseeris USA riigipea Donald Trumpi otsust tuua Ühendriikide sõjaväelased Süüriast välja, öeldes, et «liitlane peab olema usaldusväärne.»

Macron ütles Tšaadi pealinnas N'Djamenas, et Trumpi otsus on sügavalt kahetsusväärne.

Trump andis sel nädalal korralduse USA sõjaväelaste täielikuks äratoomiseks Süüriast, kuna äärmusrühmitus Islamiriik olevat puruks löödud, ja vägede märkimisväärsest vähendamisest Afganistanis.

«Liitlaseks olemine on võitlemine õlg õla kõrval,» ütles Macron, lisades, et Prantsusmaa teeb seda Tšaadis võitluses džihadistide rühmitustega.

«Liitlane peab olema usaldusväärne, koordineerima teiste liitlastega,» sõnas ta.

Macron avaldas samas tunnustust USA kaitseministrile James Mattisele, kes teatas neljapäeval, et lahkub pärast Trumpi otsust ametist.

«Ma tahan avaldada tunnustust kindral Mattisele. Me oleme näinud aasta, kuidas ta oli usaldusväärne partner,» ütles Macron ühisel pressikonverentsil Tšaadi riigipea Idriss Debyga.

Oma otsusest USA Süüria-poliitika muutumise tõttu ametist lahkuda andis teada ka Ühendriikide eriesindaja äärmusrühmituse Islamiriik vastases koalitsioonis Brett McGurk. Ta astub tagasi veebruaris.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles