Vinnie Jonesiks ristitud Eesti kaitsja siirdus Tammekast Veikkausliigasse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Grauberg hakkab mängima Soome kõrgliigas.
Silver Grauberg hakkab mängima Soome kõrgliigas. Foto: hifkfotboll.fi

Flora hingekirja kuulnud, ent viimased kaks ja pool hooaega laenulepingu alusel Tartu Tammekas mänginud Silver Grauberg siirdub Soome kõrgliigaklubisse HIFK.

22-aastane Grauberg, kes on esindanud ka Eesti U21 koondist, lõi Helsingborgi klugia käed kaheks aastaks. Tammeka eest jõudis ta kahe ja poole hooajaga pidada 74 liigamängu ja lüüa ka ühe värava, tegutsedes nii keskkaitsja kui ka vasakkaitsja positsioonil.

«Hea tunne. See on mulle samm edasi, millega kaasneb ka palju vastutust. Olen optimistlik ja tahan näidata, et minu koht on sel tasemel,» sõnas Grauberg uue klubi kodulehele. «Kui HIFK ühendust võttis, ei mõelnud ma kaua. Pean kogemus juurde saama ja võimalikult palju mängima, et kindlustada koht algkoosseisus ja meeskonda võimalikult palju aidata. Kindlasti on Veikkausliiga Eesti meistriliigast tasavägisem ja tugevam.»

HIFK mängis aastatel 2015-17 kolm hooaega Veikkausliigas, saades parimal juhul seitsmenda koha, kuid langes kõrgseltskonnast lõppenud hooajaks esiliigasse. Seal oldi taas võidukad ja tõusti uueks hooajaks tagasi meistriliigasse.

Huvitavalt kommenteeris Graubergi liitumist klubi spordidirektor Mika Lönnström, tuues võrdluse omalaadse legendiga. «Saime füüsiliselt tugeva mängija, kes võib tegutseda mitmel positsioonil ja kellel on potentsiaali jõuda Veikkausliigast veel kõvematesse liigadesse. Silver on Vinnie Jonesi tüüpi mängija, kes sobib oma tüübilt hästi meie uude koosseisu,» ütles Lönnström.

Silver Grauberg (sinises) heitlemas Nõmme Kalju ründaja Rimo Hundiga.
Silver Grauberg (sinises) heitlemas Nõmme Kalju ründaja Rimo Hundiga. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles