USA president võib leppida piiritara puhul ka väiksema summaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: JIM YOUNG / REUTERS

President Donald Trump võib USA ja Mehhiko piiritara puhul leppida ka veidi väiksema summaga, andis mõista Valge Maja personaliülema kohusetäitja ja eelarvejuht Mick Mulvaney.

Mulvaney sõnul ootab ta vastust senati demokraatide liidrilt Chuck Schumerilt, kellele ta tegi piiritara osas vastupakkumise.

Demokraadid on siiski juba maininud, et ei kavatse nõustuda.

Mulvaney ütles varem päeval, et USA valitsusasutuste töö osaline seiskumine võib venida uude aastasse ja järgmisse kongressi.

«On väga võimalik, et see seiskumine võib minna üle 28. detsembri ja uude kongressi,» ütles Mulvaney telekanali Fox saatele «Fox News Sunday.»

Trump, kes tühistas eelarvevaidluste tõttu oma pühadepuhkuse Floridas, on keeldunud heaks kiitmast rahastust, mis ei taga viie miljardi dollari eraldamist Mehhiko piirimüürile. Demokraadid on müüri vastustanud ja nõudnud raha suunamist piirirajatiste tugevdamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles