Sydney kesklinnas evakueeriti ragina tõttu kõrghoonest elanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney kesklinnas evakueeriti augustis valminud kortermaja, mille elanikud kuulsid raginat.
Sydney kesklinnas evakueeriti augustis valminud kortermaja, mille elanikud kuulsid raginat. Foto: MICK TSIKAS / EPA / Scanpix

Sydney kesklinnas evakueeriti esmaspäeval kokkuvarisemise hirmus 33-korruseline kortermaja, mille elanikud kuulsid raginat. 

Austraalia politsei evakueeris täna Sydney kesklinnas asuvast 38-korruselisest kortermajast Opal Tower ja ümberkaudsetest hoonetest umbes 3000 inimest pärast seda, kui elanikud kuulsid raginat ja kõrghoones avastati pragu.

Lisaks Olümpiapargis asuva Opal Toweri enam kui 140 elanikule evakueeriti ka ümberkaudsete majade elanikud ning hoone ümbruskonnas suleti tänavad ja raudteejaamad. 

Esimene teade murettekitavast raginast edastati kohaliku aja järgi kell 14.45, mil kohalikud elanikud ütlesid politseile, et kogu hommiku vältel on olnud kuulda ragisevat häält. 

Ühe elaniku sõnul kuulis ta hommikul kõva pauku, mis tekitas tunde nagu miski oleks hoones purunenud.

«Ma olen mures, loomulikult,» ütles ta. «Paar päeva tagasi märkasin, et uksed näevad teistsugused välja. Need nagu ei oleks korralikult kinni läinud. Ja mõnikord võib tõesti tunda maja liikumas, eriti suure tuulega.»

Insenerid uurivad, miks tornhoone «paar millimeetrit» nihkus. Esialgu ei ole teada, millal elanikud võivad hoonesse naasta. Neile pakuti ajutist peavarju lähedal asuvas spordihallis.

«Me oleme teadlikud muredest, mis on kerkinud Opal Toweriga ja kinnitame, et ehitajat on teavitatud,» ütles hoone arendaja ringhäälingukompaniile ABC.

Sydney Olümpiapargis asuv Opal Tower valmis tänavu augustis ning selles on 392 korterit, kaubanduspinnad ja lasteaed.

Opal Tower from IGS on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles