Kahtlaste väidetega vaktsineerimisvastane raamat korjati Eestis müügilt (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Justin Sullivan / AFP /Scanpix

Detsembri keskel ilmus eesti keeles itaalia autorite raamat «Vaktsineerida või mitte?». Raamat sisaldab terve rea teadlaste poolt kahtlasteks loetud väiteid, mistõttu raamatu ilmumise järel laekusid kaebused ja Rahva Raamat otsustas eestikeelse tõlke müügilt kõrvaldada, kirjutab uudisteportaal ERR.

Raamatu itaallasest autorite Stefano Montanari ja Antonietta Gatti ning prantslase Serge Raderi uurimuse lühikokkuvõte on see, et analüüsiti umbes 30 Euroopas levinud vaktsiini elektronmikroskoobi abil ning neist leiti erinevaid potentsiaalselt kahjulike ainete nanoosakesi.

Autorite väitel on just see põhjus ning tõestus, miks vaktsiinid tekitavad autismi, allergiaid, hulgiskleroosi ja palju teisi tõsiseid asju. Kuna autorid on töötanud ülikoolide juures, on süüdistused väga tõsised ja esitatud asjaliku teaduse pähe.

Lähemalt vaadeldes selgus aga rida pehmelt öeldes kummalisi üksikasju, mis muutsid terve uuringu ebausaldusväärseks. Loe lähemalt ERR-ist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles