USA hoiatas kõrgenenud terrorirünnaku ohu eest Barcelonas (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupühade tähistamine eile Barcelonas.
Jõulupühade tähistamine eile Barcelonas. Foto: Paco Freire / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Barcelona julgeolekujõud viidi täna kõrgendatud valmisolekusse pärast seda, kui USA hoiatas, et Barcelonat ähvardab jõuluperioodil tavalisest kõrgem terrorismioht.

«Olge jõulude ja aastavahetuse ajal tavapärasest ettevaatlikumad Barcelonas Las Ramblase piirkonnas aladel, kus liiguvad sõidukid, kaasa arvatud bussid. Terroristid võivad rünnata vähese või olematu eelhoiatuseta ning võtta sihikule turismipiirkonnad, transpordisõlmed või teised avalikud kohad,» teatas USA välisministeeriumi konsulaarosakond eile Twitteris.

Kataloonia piirkonna siseministrilt Miquel Buchilt päriti täna hoiatuse kohta aru. Ta ütles, et politsei töötab selle ohuga.

«Me võtame tõsiselt kõiki ohte ning kõiki neid uuritakse,» lisas Buch. Rohkem üksikasju ta ei avaldanud.

Hispaania leht El País kirjutas anonüümsetele allikatele tuginedes, et võimud otsivad 30-aastast marokolasest meest, kel on busside juhtimiseks vajalik juhiluba.

Päevaleht El Periódico de Catalunya kirjutas, et politseis ringleb teade, milles öeldakse, et mees võib üritada Barcelonas bussiga rahva sekka sõita.

Kataloonia politsei pressiesindaja ei kinnitanud uudisteagentuurile AFP, et politsei otsib marokolasest meest. Siiski ütles ta, et ajutiselt tugevdati julgeolekumeetmeid kohtades, kus on suur inimeste kontsentratsioon.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles