Retseptisoovitus: šokolaaditrühvlid krõbeda musta leivaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seisma jäänud leivast annab valmistada midagi eriti magusat ja uhket.
Krõbe leivapuru:
- 6 viilu (200 g) Fazeri Musta leiba
- 0,5 tl peenestatud kardemoni või 1 tl jahvatatud kaneeli või mõlemat
- 3 sl (pruuni) suhkrut
Aseta leivaviilud köögikombaini ja töötle ühtlaseks puruks. Lisa maitseaine(d) ja suhkur ning töötle veel u 10 sekundit, kuni need on ühtlaselt leivapuruga segunenud.
Kuumuta suurem pann, vala sellele pool leivapurust ja rösti keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades u 10 minutit, kuni see on kergelt krõbe. Väiksemal pannil tasuks leivapuru röstida mitmes osas, et see ühtlaselt küpseks. Vala leivapuru pannilt suuremasse kaussi ja lase jahtuda. Sega aeg-ajalt või pudista kätega puru nö lahti, et see tükki ei tõmbuks.
Trühvlid:
200 g Fazeri tumedat küpsetusšokolaadi
300 g toasooja toorjuustu
3 sl brändit, konjakit, koorelikööri või külma kanget kohvi
3 sl vedelat mett (soovi korral)
6 sl krõbedat leivapuru + kommide veeretamiseks
Tükelda šokolaad, sulata vesivannil ja sega ühtlaseks. Aseta kaussi toasoe toorjuust, alkohol ja sulatatud šokolaad, vajadusel ka mesi. Sega ühtlaseks ja lisa 6 sl leivapuru. Sega läbi, võta teelusikatäis šokolaadimassi, vormi sellest sõrmede vahel pallikesed ja veereta neid riivleivas. Kokku saab u 30 trühvlit. Hoia külmkapis õhukindlalt suletud nõus.