Jõuluööl suri USAs vahi all viibinud Guatemala lapsmigrant (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Ameerika migrandikaravani liikmed.
Kesk-Ameerika migrandikaravani liikmed. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS / Scanpix

USAs suri eile vahi all teine migrandina Guatemalast saabunud laps, teatas tolli- ja piiriamet (CBP), lubades lasta arstidel kõik vahialused lapsed läbi vaadata.

Järjekordne ohver on kaheksa-aastane poiss, kes koos isaga piiril kinni peeti. Ta toimetati üleeile haiguse tundemärkidega ühte New Mexico haiglasse, teatas piiriamet eile.

Arstid diagnoosisid külmetuse, kuid hiljem selgus, et tal on ka palavik. Poisile kirjutati välja ibuprofeeni ja antibiootikumi amoksilliini, kuid mõne aja pärast toodi ta oksendavana haiglasse tagasi. Ta suri ööl vastu teisipäeva.

CBP teatel ei ole surma põhjust veel tuvastatud, kuid seda uuritakse. Agentuuri esindaja lubas, et kõik CBP hoole- ja vahialused lapsed lastakse arstidel veel kord läbi vaadata ning alla 10-aastaste laste kinnipidamistingimused vaadatakse üle.

Detsembri algul suri samasugustel asjaoludel oma isa ja veel mitmekümne inimesega koos ebaseaduslikult Mehhikost Ühendriikidesse tulnud seitsmeaastane Guatemala tüdruk.

Guatemala nõuab USA võimudelt laste surma asjaolude väljaselgitamist. Teine surmajuhtum on vallandanud sotsiaalmeedias pahameeletormi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles