Tipphetked: Kalev pakkus sisuliselt täismaja publikule vinge elamuse, kuid kaotas napilt CSKAle (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpallimeeskond andis VTB Ühisliigas valitsevale tšempionile, Venemaa hiiule Moskva CSKAle vinge lahingu, kuid kaotas 80:85. Saku Suurhalli oli mängu jälgima tulnud sisuliselt täismaja publikut. 

Kalev/Cramo – Moskva CSKA 80:85 (40:47)

Kalev: Lewis 16 p + 9 rs, Jõesaar 14 p, Kangur 12 p, Lynch 11 p, Moultrie 10 p + 11 lp, Mirkovic 8 p, Kitsing 6 p, Keedus 2 p, Dorbek 1 p.

CSKA: Rodriguez 20 p, De Colo 14 p + 6 rs, Peters 10 p, Higgins 8 p, Bolomboy 6 p, Hackett 6 p, Hunter 6 p + 9 lp, Antonov 5 p, Kurbanov 4 p.

Vaata altpoolt galeriid ja loe blogi.

Intervjuu Janari Jõesaarega:

Intervjuu Donaldas Kairysega:

Terve mäng järelvaadatav:

Enne mängu:

Hoolimata sellest, et 26-mängulisel põhiturniiril on Kalev pidanud 11 ja Dimitrios Itoudise juhendatav CSKA 10 mängu, kohtuvad meeskonnad tänavu juba teist korda. 22. oktoobril võõrsil peetud mängusläks tiitlikaitsja juba avaveerandil oma teed ja teenis 102:75 võidu. Kalevi parimatena tõid toona Ivan Almeida 18 ja Janari Jõesaar 13 punkti. CSKA ridades said käe valgeks kõik 12 meest: Othello Hunter kogus parimana 19 punkti, William Clyburn lisas 17 punkti. Tänaseks on CSKA-l tabeli liidrina kirjas 10 võitu ning Kalevil seitsmendana 5 võitu ja 6 kaotust.

CSKA on suutnud sisuliselt kogu oma mulluse kuulsusrikka põhituumiku Nando De Colo, Sergio Rodriguezi, Will Clyburni, Cory Higginsi, Othello Hunteri, Kyle Hinesi, Nikita Kurbanovi ja Andrei Vorontsevitši näol säilitada. Uutest meestest väärivad tutvustamist endine Kristjan Kanguri klubikaaslane, Itaalia passiga Daniel Hackett ja hiljuti Venemaa kodakondsuse saanud Joel Bolomboy. Viimati nimetatud keskmängija, kes sündis Donetskis Venemaa-Kongo perre, kuid kasvas üles Ameerika Ühendriikides, debüteeris Ühisliigas seejuures vaid paar nädalat tagasi ning on kahe esimese mänguga kogunud juba 37 punkti. Eelnevatest hooaegadest on Bolomboyl kirjas ka 20 mängu NBAs.

Kui Ühisliigas püsib CSKA kaotuseta, siis Euroliigas paiknetakse Istanbuli Fenerbahce ja Madridi Reali järel kolmandal kohal 11 võidu ja 3 kaotusega. Meeskonna kõik kaotused on tulnud seejuures viimase kuu jooksul Podgorica Buducnosti, Baskonia ja Fenerbahce vastu.

CSKA on üks väheseid meeskondi, keda Kalevil pole Ühisliigas senipeetud 11 mängu jooksul veel võita õnnestunud. Küll aga peeti eelmisel hooajal maha kaks seni tasavägisemat lahingut: Moskvas kaotas Kalev 100:108 ja Tallinnas 95:105. Kuna pühapäeval on saali oodata meie tänavuse korvpallihooaja publikurekordit, kujuneb eesseisev matš loodetavasti sama põnevaks.

Pärast CSKA mängu ootab Kalevit Ühisliigas kahenädalane paus, pärast mida kohtutakse võõrsil Minski Tsmoki ja Kaasani Unicsiga. Järgmine kodumäng peetakse aga alles 27. jaanuaril Peterburi Zeniidiga.

Eelvaate autor: Kalev/Cramo kodulehekülg

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles