Üha suurem hulk Briti tudengeid teenib lisaraha prostitutsiooniga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge elukallidus ja õppemaksud sunnivad Suurbritannia tudengeid teenima raha prostitutsiooniga.
Kõrge elukallidus ja õppemaksud sunnivad Suurbritannia tudengeid teenima raha prostitutsiooniga. Foto: MAXIM ZMEYEV / AFP / Scanpix

Suurbritannia tudengid teenivad kõrge elukalliduse ja õppemaksude tõttu üha sagedamini lisaraha prostitutsiooniga, kirjutas Briti väljaanne Independent. 

Ülikoolid peavad lõpetama probleemi eiramise, kuna üha suurem hulk tudengeid müüb oma keha, et teenida ülikoolis käimise kõrvalt lisaraha, kirjutas Briti meedia.

Üha suurenev elukallidus, ülikoolide kõrged õppemaksud ja ligipääs veebiprogrammidele, mis teevad seksi müümise kergeks, on põhjused, miks üha suurem hulk Suurbritannia tudengeid valib prostitutsiooni lisaraha teenimise võimaluseks.

«Oleme saanud aru, et inimesed töötavad selles valdkonnas peamiselt igapäevaste vajaduste rahuldamiseks. Ent mõni tudeng töötab õppemaksu tasumiseks,» ütles prostitutsiooni legaalseks muutmist nõudva organisatsiooni ECP pressiesindaja Laura Watson.

Teema avalikkuse ette toonud aktivistide sõnul eiravad ülikoolid probleemi ja mõnel juhul isegi takistavad prostitutsiooniga seotud tudengite tugigruppide tegutsemist.

Anonüümsust palunud tudeng Suurbritannia edelaosast ütles, et alustas oma keha müümisega, kui oli 18-aastane, sest ei suutnud maksta korteri eest renti. Ta oli võtnud küll õppelaenu, aga selle eest sai ta tasuda vaid õppemaksu, korteri üürimiseks sellest ei piisanud ja ühegi teise tööga ei teeninud ta vajalikku summat. «Oli selge, et mul pole muud võimalust,» ütles ta.

Nüüd on ta 22-aastane ja tahab jätkata magistriõpinguid ning loodab isegi doktorikraadi teha. Paraku on ta veendunud, et nende unistuste täitmiseks tuleb tal senist ametit jätkata.

«Ma armastan ülikooli ja haridust, olen seda alati teinud. Minu arvates on see ainus võimalus pääseda oma keha müümisest. Haridus annab mulle rohkem võimalusi,» ütles ta. 

Samas ähvardab prostitutsiooniga tegelevaid ja selles ametis vahele jäänud tudengeid ülikoolist või kodust väljaviskamine. Samas on oma keha müümine paljude jaoks ainus võimalus saada haridus ja seeläbi prostitutsiooniga lõpparve teha.

«Ülikoolid muretsevad maine pärast,» ütles Watson, kes siiski usub, et kuna prostitutsiooniga tegeleb üha suurem hulk tudengeid, tuleks luua ülikoolide juurde tugigrupid. «Ülikoolidel on kohustus oma tudengitele tuge pakkuda, ükskõik millises olukorras.» 

«Ülikoolid tervikuna peaksid olema palju vähem hukkamõistvad selle osas, missugust tööd tudengid teevad,» sõnas Suurbritannia tudengiorganisatsiooni NUS esindaja Sarah Lasoye.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles