Vambola Paavo: Kui lootus kustub viimasena (1)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval, 8. detsembril kell 17.44 väljus Pärnust Tallinna viimane rong ja katkes 90 aastat kestnud rongiühendus Tallinna ja Pärnu vahel.
Laupäeval, 8. detsembril kell 17.44 väljus Pärnust Tallinna viimane rong ja katkes 90 aastat kestnud rongiühendus Tallinna ja Pärnu vahel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu on nüüd out, vähemalt maailma transpordikaardil. Umbjaam. Bussid ei hakka kunagi asendama rongi. Rongid sõidavad iga ilmaga, buss sõltub ilma kapriisidest.

Miks Edelaraudtee ei hoolitsenud terastee korrashoiu eest, nagu peab? Kulutasime miljoneid uute rongipeatuste ja platvormide ehitamisele. Lasime raha tuulde, ehkki see kulunuks mujal ära. Järelikult langetati 18 aastat tagasi lühinägelik otsus, kui raudtee anti erakätesse. Poolakad olid meist arukamad, kuigi kaalusid 20 aasta eest oma raudteefirma PKP erastamist. Brüsselis hakati tegema lobitööd ja rahakraanid avanesid. Praegu on Poola raudtee Ida-Euroopa moodsaim ja kiireim.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles