Personaaltreeneri ebatavaline samm, kuidas aidata oma äärmiselt ülekaalulist klienti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com / SWNS.com / Scanpix

27-aastane Darren McClintock kaalus 254 kilogrammi, kui arst ütles talle, et ta sööb ennast lihtsalt surnuks. Selle peale otsustas tema personaaltreener teha midagi väga ebatavalist.

Darren McClintockil oli tavaks süüa 11500 kilokalorit päevas. Sellises tempos söömine ja sellega kaasnev kaalutõus oleks temale peagi saatuslikuks saanud. Nähes oma ema reaktsiooni arstilt saadud uudisele, otsustas mees, et niimoodi edasi minna ei saa.

Ta saatis kirja personaaltreener Mike Hindile, kes võtab kord aastas ühe kliendi tasuta. Mike sai üle tuhande avalduse, kuid Dibsy (Darreni hüüdnimi) saadetud pilt, kus ta oli koos oma emaga, jäi talle eriliselt silma.

Personaaltreeneri esimeseks käiguks oli printida kiirtoidukohtade jaoks välja lendlehed, millel on Darreni pilt peal ja juures tekst: «Päästke Dibsy, ülekaalulisus tapab ta. Ärge serveerige talle toitu.»

Tundub, et sellest käigust on abi olnud, sest kõigest kahe ja poole kuuga on Darren kaotanud juba 45 kilogrammi.

Darren sööb nüüd 3500 kilokalorit päevas ja teeb ka trenni. Ta ütles: «Selle asemel, et valida tervislik toit, valisin alati rohkem meelepärase – nendeks olid igasugused saiakesed, krõpsud ja koogid. See kõik viis olukorrani, kus minu jalad ja selg valutasid hirmsat moodi, lõpuks sattusin isegi haiglasse.»

Haiglas ütles arst talle, et kui ta tahab veel pikalt elada, siis peab ta kiiremas korras oma kaaluga midagi ette võtma. Nüüd ta seda teebki, personaaltreener Mike abiga. Mike poolt ei ole mitte ainult treeningkava, vaid Darren saab iga päev tema jaoks valmistatud toidud, et ta suudaks õigel rajal püsida.

Treeneri sõnul on Darren tubli, sest pingutab kõvasti ning ei unusta selle kõrvalt ka naeratada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles