Maapiirkondades tuleb ka uuel aastal kultuuritööd teha väikese tasu eest

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi direktoril Alar Karisel on põhjust rahul olla, kuna tema alluvate töötasu on uuest aastast kõrgem kui enamikul Eesti kultuuritöötajatel.
Eesti Rahva Muuseumi direktoril Alar Karisel on põhjust rahul olla, kuna tema alluvate töötasu on uuest aastast kõrgem kui enamikul Eesti kultuuritöötajatel. Foto: Kristjan Teedema

Nii nagu tänavu jaanuaris, tõuseb ka 2019. aastast kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumpalk, sedakorda 1300 eurole kuus. Kultuuritöötajatel, kes on omavalitsuse palgal, sellist garantiid pole.

Probleem on eriti terav maapiirkondades, kus kõrgharidusega kultuuritöötajad peavad õhinapõhiselt tööd vihtuma ja motivatsiooni kõrgel hoidma töötasu eest, mis jääb Eesti keskmisele palgale kõvasti alla.

«Kindlasti on rahulolematus. Me ei tunne, et meie tööd piisavalt väärtustataks,» ütles Jõgevamaal asuva Vaimastvere raamatukogu juhataja Maris Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles