Peipsi järve erakordne rüsijää teeb kalameestele kõvasti tuska (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsil laiuv rüsijää näib kaugemalt vaadates väikeste konarustena, ent kui sellest läbi murdma hakata, on pilt sootuks teine.
Peipsil laiuv rüsijää näib kaugemalt vaadates väikeste konarustena, ent kui sellest läbi murdma hakata, on pilt sootuks teine. Foto: Kristjan Teedema, Sille Annuk

Kõigi talikalastajate suureks rõõmuks on ilmataat olnud tänavu niivõrd armuline, et juba eelmisest laupäevast andis piirivalve rohelise tule Peipsi järve jääle minekuks. Esialgu küll vaid kondimootori jõul ja kaldast kuni kolme kilomeetri kaugusele.

Ent paljusid pühade ajal suurte lootustega Peipsi äärde sõitnud kalamehi ja -naisi tabas halb üllatus, kui jääle astudes sai selgeks, et lubatud kolme kilomeetri asemel tuleb piirduda ehk paarisaja meetriga. Nimelt on suur osa Peipsi kaldalähedasest jääst kaetud rüsiväljaga, mille vahel laveerimine on tõeline katsumus. Sõltuvalt piirkonnast võivad rüsiväljad alata küll ka mõnesaja meetri kauguselt kaldast, aga näiteks kalastajate seas väga populaarses Kodavere kandis ulatuvad need rannajooneni välja.

Sula ootel

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles