Püssikuulist haavata saanud koera elu ei õnnestunud päästa

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüssist lastud kuuliga haavata saanud 12-aastane koer Ats suri.
Õhupüssist lastud kuuliga haavata saanud 12-aastane koer Ats suri. Foto: Tartu koduta loomade varjupaik

Esimesel jõulupühal nägi 73-aastane memm oma talu juures hulkumas koera. Memm helistas Tartu koduta loomade varjupaika, et need loomale järele tuleks. Siis oli koer veel terve ja jooksis neljal käpal, nagu üks koer jooksma peab. Kui varjupaiga töötajad tema juurde jõudsid, oli loom läinud talu lähedal asuvasse kraavi kuuse alla peitu, värske lumi reetis varjupaiga töötajatele tema asukoha – koer oli vigastatud.

Esialgu arvas Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar, et koer oli saanud autolt löögi. «Maaülikooli loomakliinikus leiti ta selgroost õhupüssi kuul. Saime aru, et keegi on tahtlikult koera lasknud,» ütles ta.

Arst ei andnud koerale erilist lootust, sest loom oli vana ja vigastused rasked. Et koer oli kiibistatud, võeti ühendust omanikega, kes pärast nõupidamist arstiga otsustasid oma koera Atsi magama panna. «Mis inimene see on, kes läheb jõulupühal mängima teise eluga? Ka jahimeestel on jõulurahu. Arstid kinnitasid, et selliseid plönne korjatakse alatihti välja kasside kehast,» seisis ka varjupaiga sotsiaalmeedialehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles