Internetti lekitati fotodega nimekiri Venemaal töötavatest BBC ajakirjanikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC logo.
BBC logo. Foto: Andrew Winning / Reuters/Scanpix

Internetti lekitati nimekiri Venemaal töötavatest BBC ajakirjanikest, vahendab Guardian.

Nimekiri põhiliselt Vene päritolu BBC ajakirjanikest näib olevat kõigepealt anonüümselt avaldatud sotsiaalmeediakanalis VKontakte grupis For Mother Russia. Sealt levitas seda edasi parempoolne Vene uudistekanal, mis lisas sinna ka ajakirjanike pildid.

Nimekiri avaldati nädal pärast seda, kui Venemaa teatas, et algatab BBC osas juurdluse. Kremli ametnike sõnul oli juurdlus vastuseks Briti valitsuse otsusele Vene propagandakanali Russia Today (RT) kohta. Ostuses leiti, et RT oli pärast Saliburys aset leidnud mürgitamisjuhtumit rikkunud erapooletusreegleid ja võib endaga kaasa tuua trahve ning litsentsi kaotuse.

Pole selge, kust nimekiri BBC 44 Vene ajakirjanikust lekitati. Nimekirja kuuluvad vaid Vene valitsuse poolt akrediteeritud BBC töötajad ja avaldati nende pärisnimed, mis mõnikord võivad nende avalikest nimedest erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles