Moskva kinnitas Vene kodaniku kinnipidamist Soomes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsinki-Vantaa lennujaam.
Helsinki-Vantaa lennujaam. Foto: MAURITZ ANTIN / EPA

Vene saatkond Helsingis kinnitas Vene kodaniku kinnipidamist USA palvel Soomes; Helsingi nõuab kahtlustuste põhjendamist.

«Arvestades arvukat meediakajastust, kinnitame 1988. aastal sündinud naissoost Vene kodaniku kinnipidamist Soomes,» kirjutas Vene saatkond Facebookis.

«Vastavalt Soome võimude saatkonnale antud infole viidi kinnipidamine läbi Interpoli vahistamismääruse alusel ja USA võimude palvel,» lisas saatkond.

Kooskõlas Soome-USA kokkuleppega kurjategijate vastastikuse väljaandmise kohta nõudsid Soome võimud Ühendriikidelt kahtlustuste põhjendamist, lisas Vene diplomaatiline esindus.

Vene uudisteagentuuri Tass andmeil võeti naine kinni 15. detsembril Helsinki-Vantaa lennujaamas teel Peterburist Hispaaniasse.

Naise enda ütluste kohaselt süüdistavad USA võimud teda uimastismugeldamises ja rahapesus, mis väidetavalt leidsid aset, kui ta elas aastatel 2013-2016 Ühendriikides. Venelanna kinnitas samas, et on süütu ja pole kõnealuseid kuritegusid sooritanud.

Soome informeeris naise kinnipidamisest koheselt Venemaa võimuesindajaid, kinnitades, et naise kohta on olemas Interpoli tagaotsimiskuulutus.

USA peab esitama Soome võimuesindajatele tõendid süüdistuste toetuseks hiljemalt 29. jaanuariks. Selle järel otsustatakse, kas naine lastakse vabaks või antakse Ühendriikidele välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles