Oligarh Deripaskalt võeti tasuta bussisõidu õigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene alumiiniumitööstur Oleg Deripaska.
Vene alumiiniumitööstur Oleg Deripaska. Foto: SERGEI KARPUHIN / REUTERS / SCANPIX

Vene oligarh Oleg Deripaska jäi niigi kehva aasta lõpus ilma ka Sajanogorski linna tasuta ühistranspordi kasutamise õigusest.

Siberi tööstuslinn Sajanogorsk otsustas võtta oma aukodanikelt privileegid, muuses õiguse linna ühistransporti tasuta kasutada. Ilmajääjate seas oli ka alumiiniumitööstur Deripaska, kes koos teiste aukodanikega võis varem nautida tasuta teenuseid ja ühistransporti.

«See meede on vajalik,» sõnas kohalik ametnik Sergei Borisov, tuues põhjuseks kärped tuleva aasta linnaeelarves. «Keegi ei taha meie aukodanike õiguste kallale kippuda.»

Deripaska nimetati 60 000 elanikuga Sajanogorski aukodanikuks 2000. aastal, mil temast sai Vene alumiiniumihiiu Rusal peadirektor.

Borisovi sõnul võivad kohalikud ametnikud otsustada taastada tasuta bussisõidu õiguse, kui olukord linnas muutub.

Selle aasta aprillis kanti Deripaska USA rahandusministeeriumi sanktsioonide nimekirja Venemaa vaenuliku tegevuse tõttu. Sanktsioonid on toonud väljaande Forbes kohaselt kaasa Deripaska varanduse vähenemise 6,7 miljardilt dollarilt 3,2 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles