Tuhande Põhja-Korea ülejooksiku andmed lekitati internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Põhja-Koreale demilitariseeritud tsooni lähedalt Paju külast.
Vaade Põhja-Koreale demilitariseeritud tsooni lähedalt Paju külast. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / Scanpix

Ligi tuhande Lõuna-Koreas elava põhjakorealase isikuandmed lekitati küberrünnaku käigus internetti, muutes ülejooksikud haavatavaks võimalikele Põhja-Korea provokatsioonidele.

Koreade ühinemisministeeriumi sõnul on tegu esimese juhtumiga, mil Põhja-Korea ülejooksikute nimed ja kodused aadressid on nii suures ulatuses internetti lekitatud.

Küberrünnak korraldati keskusele, mille ülesandeks on aidata Põhja-Korea ülejooksikutel Lõuna-Koreas elamispind leida ja lääneliku riigi ühiskonnakorraldusega kohaneda.

Salastatud andmed lekitati personaalarvuti kaudu, mis nakatus pahatarkvaraga pärast seda, kui keskuse töötaja oli avanud e-kirja Gyeongsangi provintsi Hana keskuses. Kokku on Lõuna-Koreas 25 sellist keskust, mis pakuvad abi ligi 30 000 riigis elavale ülejooksikule.

Pärast rünnaku kinnitamist eelmisel nädalal viisid võimud läbi kõigi Hana keskuse arvutite erakorralise kontrolli, kuid teisi lekkeid ei avastatud.

«Me vabandame Põhja ülejooksikute ees. Me teeme kõik endast oleneva, et kaitsta nende isikuandmeid ja ennetada selliste juhtumite kordumist,» teatas ühinemisministeerium avalduses.

Põhja-Korea riigimeedia on ähvardanud vaigistada ülejooksikud, kes osalevad Pyongyangi-vastastes kampaaniates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles