Tartu Postimehe 2018. aasta kõige loetumate veebiuudiste tipp peegeldab eeskätt elu tumedamat poolt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu mai alguses kukkus TÜ kliinikumi rõdult alla noor neiu.
Tänavu mai alguses kukkus TÜ kliinikumi rõdult alla noor neiu. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Postimehe 2018. aasta kõige loetumad veebiuudised tunnistavad kurba tõsiasja, et tänavu leidis aset palju juhtumeid, mis lõppesid ühel või teisel moel kellegi surmaga. Samas mahtus 15 menukaima kirjutise sekka ka neid, mis olid mingil muul põhjusel erakordsed, samuti paar südantsoojendavat lugu.

1. Sõprade koolilõpupeole teel olnud noor mees hukkus liiklusõnnetuses.

Foto: Sille Annuk

Tartu-Valga maanteel Nõo lähedal juhtus 21. juuni õhtupoolikul raske liiklusõnnetus, milles hukkus noor mees. Soo bussipeatuse lähedal sattusid laupkokkupõrkesse sõidukeid vedanud treiler, mis tuli Valga poolt, ning Tartu poolt lähenenud sõiduauto Volkswagen Passat. Viimase juht, 19-aastane Nõo noormees, hukkus sündmuskohal.

2. Kliinikumist tagasi saadetud naine sünnitas paar tundi hiljem kodus.

Foto: Sille Annuk

Oma teist last oodanud Mustvee naine läks tänavu 17. juulil 60 kilomeetri kaugusele Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusosakonda. Kodust Tartu poole sõites olid naisel valud iga viie minuti tagant. Ämmaemanda läbivaatusel selgus, et emakakael oli avanenud kolm sentimeetrit. Ämmaemand kinnitas, et see on raseduse lõpus normaalne, ning saatis naise tagasi koju. Lapseootel naine läkski koju, teised tema pereliikmed tööle. Paar tundi hiljem sündis selles kodus igasuguse kõrvalise abita uus ilmakodanik.

3. Kambja vallas sõitsid naine ja kaks last autoga tiiki, sõiduk vajus läbi jää.

Foto: Jürgen Puistaja

17. detsembril kella nelja paiku pärastlõunal juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Kambja vallas Pühi külas Tatra-Otepää-Sangaste maanteel, kus autoga Tartu suunas liikunud 40-aastane naine kaotas libedate teeolude tõttu oma sõiduki üle kontrolli ning paiskus paremale teelt välja. Õhulennu teinud auto maandus tiiki. Õnneks tulid kõik autos olnud inimesed erakordsest vahejuhtumist välja vigastusteta.

4. Elva lähistel hukkus raskes liiklusõnnetuses 29-aastane mees.

Foto: Kristjan Teedema

5. jaanuari hommikul avastas juhuslik mööduja Tartumaal Elva vallas teelt välja sõitnud auto vraki, mille juures lebas 29-aastase mehe surnukeha.

5. Tartu lähedal hukkus sõiduautode kokkupõrkes eakas mees, hiljem suri samas õnnetuses viga saanud keskealine naine.

Foto: Kristjan Teedema

30. jaanuari pärastlõunal juhtus Tartu lähedal Rõhu külas raske liiklusõnnetus. Kahe sõiduki laupkokkupõrkes hukkus Ford Mondeo roolis olnud 71-aastane mees. Teise auto roolis olnud 42-aastase naise vigastused olid sedavõrd tõsised, et ta suri veebruari keskel haiglas.

6. Valvearst öisele abipalujale: «Mis sul viga on, raisk?»

Otepää kandis suvitanud Lauri Steinbach pöördus ööl vastu 6. juunit Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda, et saada kiiret ravi varbale, mille ta mõni tund varem oli ära löönud ning mis haiglasse jõudmise ajaks oli potisiniseks ja kõveraks tõmbunud. Abi asemel sai mees valvearstilt hoopis sõimata. 

7. Tartu maratonil kukkus kokku ja suri hiljem haiglas professor Rein Ahas.

Foto: Margus Ansu

18. jaanuaril peetud Tartu maratonil kukkus kokku ja suri hiljem haiglas Tartu ülikooli inimgeograafia professor ja regionaalplaneerimise õppetooli juhataja Rein Ahas. Tuntud teadlast tabas terviserike Kuutse ja Peebu teeninduspunkti vahel. Teda hakati elustama ning ta toimetati kriitilises seisundis Tartu ülikooli kliinikumi, kuid paraku ei õnnestunud arstidel mehe elu päästa.

8. Tartu tüdrukut tabas tõbi, mille tõenäosus on üks miljonist, ning ravim, mis teda võiks ehk aidata, on liiga kallis.

Kui 16-aastaselt Katerina Runinalt küsida, millest ta unistab, jääb tüdruk vait. Tal on tervenemiseks vaja saada uus neer ning enne ja pärast siirdamist vajab ta ravi rohuga, mille toimeaine on eculizumabning. Selle praegune hind ühele patsiendile aastas on 400 000 eurot. Haigekassa hüvitatavate ravimite loetelus nimetatud rohtu ei ole.

9. Lastekliinikus kukkus neiu neljanda korruse rõdult alla.

Foto: Sille Annuk

2. mai hommikul kella kümne ajal kukkus Tartus Lunini tänaval lastekliiniku neljanda korruse rõdult alla 15-aastane neiu. Kiirabi viis raskelt viga saanud noore inimese teisel pool tänavat asuvasse kliinikumi.

10. Emajõe-äärne künnivareste koloonia langes jõhkra omakohtu ohvriks.

Foto:  Margus Ansu

Kael kahekorra käänatud, selgroog pooleks murtud, laiaks astutud – Supilinnas pandi juuni alguses toime tõeline verepulm, milles seni tuvastamata isiku(te) käe läbi hukkus paarkümmend künnivaresepoega. Politsei algatas kriminaalmenetluse.

11. Rahvast täis linnaliinibuss jäi kütuserongi ja tõkkupuu vahele lõksu.

Foto: Ekraanitõmmis

13. märtsi hommikupoolikul hakkas sotsiaalmeedias levima video, millest on näha, kuidas Tartus seisab linnaliinibuss Aardla raudteeülesõidukohas tõkkepuu ning liikuva kütuserongi vahel.

12. Jõgeva katlamaja juht 30 000-eurosest preemiast: töötajad tulevad nüüd veel parema meelega tööle.

Foto: Fotomontaaž Artur Kuus

28. novembril teatas Utilitase grupi juht Kristjan Rahu, et ettevõtte müügist saadavast tulust maksab juhtkond Utilitase grupi igale töötajale 50 000-eurose preemia, millest maksude mahaarvamise järel jääb puhtalt kätte ligi 30 000 eurot. Jõgeva katlamaja töötajad said preemia juba kätte.

13. Tartu ülikool lasi lahti raamatukogu direktori Martin Halliku.

Foto: Tairo Lutter

Tartu ülikool lõpetas 28. augustil päevapealt töösuhte ülikooli raamatukogu direktori Martin Hallikuga, viidates usalduse kaotusele ja ebaväärikale käitumisele. Väidetavalt viisid ootamatu käiguni mehe teod, mis ületasid hea tava piire ning riivasid tema naiskolleege.

14. 3,3 miljoni eest tühjust: riik rajas eurorahaga uhke tondilossi.

2014. aasta 10. jaanuaril oli Põltsamaa ametikoolis rõõmupäev: pidulikult avati nüüdisaegne praktikahoone. See läks maksma 3,35 miljonit eurot. Kui 2014. aasta algul õppis Väike-Kamaris asuvas Põltsamaa ametikoolis üle 300 kutseõpilase, kellest enamik ka iga päev praktikamaja kasutas, siis nüüdseks meenutavad õppehooned ning nende ümbrus pigem inimtühja Prõpjati linna Ukrainas, mis pärast Tšernobõli tuumajaama katastroofi maha jäeti.

15. Looduse ime: kaksikõed said pojad ühel päeval.

Foto: Sille Annuk

Kaksikõed Keidi ja Kaidi Possul tõid 28. veebruaril mõlemad ilmale ilusa poisslapse.  Kaksikute omavahelisest tugevast sidemest räägitakse palju, aga jääda korraga lapseootele ning tuua järeltulija ilmale ühel ja samal päeval – see näib olevat kunstide kunst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles