Kollavestid üritasid tungida Macroni suveresidentsi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brégançoni kindlus Prantsusmaal.
Brégançoni kindlus Prantsusmaal. Foto: BORIS HORVAT / AFP/Scanpix

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni suveresidentsi üritas eile tungida 40 kollavesti, enne kui politsei nad minema ajas, teatas lähedalasuva Bormes-les-Mimosasi linnapea. 

«See on hullumeelsus. Inimeste kohta, kes tahavad rohkem demokraatiat, peaksid nad alustama teiste isikute omandi austamisega,» ütles meer François Arizzi intervjuus AFP-le. Paljud meeleavaldajad üritasid tungida kindlusesse, ületades eramaad, lisas ta. 

Mõned protestijad on öelnud, et nad proovivad keskaegsesse Brégançoni kindlusesse tungida ka täna, ütles meer. 

Eelmisel suvel kirjutati meedias, et Macron tahab Brégançoni kindlusesse paigaldada 34 000 eurot maksva ujumisbasseini, kuigi kindluse juurde kuulub ka erarand. 

Macroni ja tema poliitika vastu protestijad kavatsevad pealinnas Pariisis tulla tänavatele ka homme ja vana aasta õhtul. 

Protestid vallandas novembris valitsuse otsus tõsta kütuseaktsiisi ning kehtestada vanematele autodele karmimad heitmekontrollid. Meeleavaldused kasvasid kiiresti üle liikumiseks elukalliduse ja valitsuse vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles